Вступ

Користуючись Fresh Taxi, ви довіряєте нам свою інформацію. Ми прагнемо виправдати вашу довіру. Для цього ми насамперед допоможемо вам зрозуміти нашу політику конфіденційності.

У цій політиці зазначено, яку інформацію ми збираємо, способи її використання та розкриття третім особам.


Положення про конфіденційність

Це Положення про конфіденційність розроблене контролером персональних даних: ФОП Кочмар Віталій Валерійович, ІПН 3388605514 (надалі за текстом "Ми").

Це Положення про конфіденційність регулюється Законом України "Про захист персональних даних" від 1 червня 2010 року № 2297-VI, щодо користувачів Мобільних додатків "Fresh Taxi", а також для користувачів Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver".

Це Положення про конфіденційність поширюється на всі види інформації, яку ми збираємо через додатки для мобільних пристроїв “Fresh Taxi” та “Fresh Taxi Driver” для iOS та Android (надалі – Мобільні додатки), а також через інші джерела, зазначені нижче в цьому Положенні про конфіденційність.

Ви надаєте згоду на дотримання положень цієї Політики конфіденційності під час реєстрації в Мобільних додатках. Якщо ви не погоджуєтесь із цією Політикою конфіденційності, ви не можете користуватися Мобільними додатками.

Ми можемо час від часу змінювати Положення про конфіденційність. Рекомендуємо вам регулярно перевіряти цю сторінку, щоб залишатися в курсі останніх змін.

Ця політика поширюється на зазначені далі категорії користувачів:

  • Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi" - користувачі, які замовляють або отримують послуги перевезення.
  • Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver" - користувачі, які надають послуги перевезення.
  • Мобільні додатки — мобільні додатки "Fresh Taxi" та "Fresh Taxi Driver".

Які персональні дані ми збираємо?
Персональні дані, які ви надаєте нам.

А) Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi"

Ми збираємо і обробляємо Персональні дані, які ви надаєте нам: ім'я, електронна адреса, телефон.

Ми збираємо ваші дані також у випадках, коли вам необхідно зв'язатися з нашою службою підтримки клієнтів або звернутися до нас через інші канали (наприклад, через соціальні мережі).

Б) Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver"

Ми збираємо і обробляємо Персональні дані, які ви надаєте нам: ім'я, електронна адреса, телефон, при укладенні з нами договору про надання інформаційних послуг шляхом акцепту публічної оферти, розміщеної в Мобільних додатках.

Ми збираємо ваші дані також у випадках, коли вам необхідно зв'язатися з нашою службою підтримки або звернутися до нас через інші канали.

Персональні дані, які ми збираємо автоматично

Ми можемо автоматично збирати певні дані, серед яких ваша IP-адреса, дата і час, коли ви користувалися нашими послугами, інформація про апаратне і програмне забезпечення, а крім того, інформація про операційну систему вашого мобільного пристрою, наприклад, версії додатків та налаштування мови. Ми можемо також збирати інформацію про натискання і сторінки, які ми вам показували.

Ми також можемо отримувати дані, що ідентифікують мобільний пристрій, його налаштування і характеристики, дані місця розташування, збої в роботі програми та інші системні операції.

Наші Мобільні додатки можуть отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою: до місцезнаходження, та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). У будь-якому випадку, такий доступ не надається без Вашої згоди на це.

Інформація, отримана з інших джерел.

Ця інформація може включати відгуки користувачів, такі як оцінки, інформацію користувачів чи інших осіб, які надають інформацію у зв'язку з претензіями чи суперечками, постачальників фінансових послуг та від загальнодоступних джерел. Ми можемо об'єднати інформацію, зібрану з цих джерел з іншою інформацією, що є у нашому розпорядженні.


Для чого ми збираємо та використовуємо ваші персональні дані?

Ми використовуємо зібрану про вас інформацію з різною метою. Ваші персональні дані можуть бути використані, зокрема, таким чином:

A) Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi"

  • Розміщення замовлень: ми використовуємо ваші персональні дані для розміщення замовлень на перевезення за допомогою Мобільних додатків та для передачі ваших персональних даних користувачам Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver" з метою виконання відповідних замовлень.
  • Володіючи вашими персональними даними, команда служби підтримки може допомогти вам з замовленнями та відповісти на пов'язані з ними запитання, а також будь-які інші запитання.
  • Акаунт: користувачі можуть створити акаунт в Мобільному додатку. Ми використовуємо інформацію, яку ви нам надаєте, щоб керувати акаунтом.
  • Маркетинг: ми також використовуємо ваші персональні дані (номер телефону та адресу електронної пошти) для розсилки інформації, листів з новинами та рекламних матеріалів. Якщо ви будете брати участь в рекламних акціях, відповідна інформація буде використана для керування цими акціями.
  • Спілкування з вами: ми можемо звертатися до вас і з інших питань електронною поштою, по телефону та через електронні повідомлення. Ми також докладаємо всіх зусиль для опрацювання всіх запитів, які ви нам відсилаєте.
  • Використання служб Вашого мобільного пристрою: Мобільні додатки можуть отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою: до місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). Доступ до служб Вашого мобільного пристрою можливий лише у випадку надання Вашої згоди.
  • Розділ «Місцезнаходження»: ми отримуємо доступ до Вашого місцезнаходження з метою забезпечення якості надання послуг, зокрема демонстрації місцезнаходження автомобіля, який буде виконувати Ваше замовлення. Ми не передаємо ці дані третім особам.
  • Розділ «Запис на карту пам’яті»: ми можемо записувати на карту пам’яті Вашого телефону деякі технічні тимчасові дані (кеш), пов’язані з Вашим замовленнями. Ми не передаємо ці дані третім особам та не використовуємо їх іншим чином, ніж для забезпечення безперебійного функціонування мобільного додатку.
  • В деяких випадках ми можемо використовувати ваші персональні дані для обробки та передачі їх компетентним органам згідно чинного законодавства України.

Б) Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver"

  • Виконання замовлень: ми використовуємо ваші персональні дані, якщо ви прийняли до виконання замовлення на перевезення, для передачі їх Замовнику - Користувачу Мобільних додатків "Fresh Taxi".
  • Служба підтримки: ми забезпечуємо підтримку. Володіючи вашими персональними даними, команда служби підтримки може допомогти вам з замовленнями та відповісти на пов'язані з ними запитання, а також будь-які інші запитання.
  • Акаунт: ви можете створити акаунт в Мобільному додатку. Ми використовуємо інформацію, яку ви нам надаєте, щоб керувати акаунтом. Ми надійно зберігаємо та не передаємо третім особам дані, пов’язані з налаштуваннями та статистичною інформацією, що міститься у Вашому Мобільному додатку (налаштування фільтрів та алгоритмів вибору замовлень, статистику виконаних замовлень тощо).
  • Маркетинг: ми також використовуємо ваші персональні дані для розсилки інформації, листів з новинами та рекламних матеріалів. Якщо ви будете брати участь в рекламних акціях, відповідна інформація буде використана для керування цими акціями.
  • Спілкування з вами: ми можемо звертатися до вас і з інших питань електронною поштою, телефоном та через електронні повідомлення. Ми також докладаємо всіх зусиль для опрацювання всіх запитів, які ви нам відсилаєте.
  • Використання служб Вашого мобільного пристрою: Мобільні додатки можуть отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою: місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). Доступ до служб Вашого мобільного пристрою можливий лише у випадку надання Вашої згоди.
  • Розділ «Місцезнаходження»: ми отримуємо доступ до Вашого місцезнаходження з метою забезпечення якості надання послуг, зокрема забезпечення актуальної інформації про замовлення, які розміщені поблизу до Вашого місцезнаходження. Ми не передаємо ці дані третім особам.
  • Розділ «Запис на карту пам’яті»: ми можемо записувати на карту пам’яті Вашого телефону деякі технічні тимчасові дані (кеш), пов’язані з використанням Вами Мобільного додатку. Ми не передаємо ці дані третім особам та не використовуємо їх іншим чином, ніж для забезпечення безперебійного функціонування мобільного додатку.
  • Пошук залишених у автомобілі речей: ми передаємо ваше ім’я та номер телефону Користувачам Мобільних додатків “Fresh Taxi” з метою сприяння у поверненні їм особистих речей, залишених в автомобілі під час перевезення.
  • Юридичні цілі: в деяких випадках ми можемо використовувати ваші персональні дані для обробки та передачі їх компетентним органам згідно чинного законодавства України.
Навіщо ми отримуємо вашу згоду?

Приймаючи умови цього Положення про конфіденційність під час реєстрації, ви надаєте згоду на збір, використання та обробку нами своїх персональних даних і підтверджуєте, що, даючи таку згоду, ви дієте за своєю волею і в своїх інтересах. Згода на обробку персональних даних надається вами для здійснення будь-яких дій щодо персональних даних, які необхідні для досягнення вищевказаних цілей, включаючи, але не обмежуючись: збір, систематизацію, накопичення, зберігання, адаптування, уточнення (оновлення, зміна), використання, поширення (в тому числі шляхом реалізації або передачі), знеособлення, блокування, знищення, а також здійснення будь-яких інших дій з персональними даними відповідно до чинного законодавства України. При обробці персональних даних ми не обмежені у застосуванні способів їх обробки. Обробка персональних даних здійснюється з використанням засобів автоматизації.

Вищевказана згода є письмовим повідомленням суб'єкта персональних даних про те, що він включається в базу користувачів Мобільних додатків в день реєстрації в Мобільних додатках. Ваша згода на обробку персональних даних діє протягом усього терміну користування Мобільними додатками.

Наступні види персональних даних можуть збиратися і використовуватися лише на підставі вашої окремої згоди: місцезнаходження, запис на карту пам’яті. Ви можете будь-коли відізвати цю згоду. Якщо ви відзиваєте згоду, ви не зможете користуватися будь-якими послугами чи функціями, які вимагають збору чи використання персональних даних, які ми зібрали або використали на підставі окремої згоди.

В який спосіб ми передаємо ваші персональні дані третім особам?

За певних обставин ми передаємо ваші персональні дані третім особам.

A) Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi"

  • Розміщення замовлень: ми передаємо ваші персональні дані користувачам Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver" з метою виконання ваших замовлень.
  • Треті сторони, що постачають послуги: ми можемо використовувати послуги третіх сторін для обробки ваших персональних даних від нашого імені. Ця обробка відбувається з різними цілями, наприклад, для розсилки інформації та рекламних матеріалів. Незалежні постачальники послуг погоджуються з обов'язковим дотриманням конфіденційності і не мають права використовувати ваші персональні дані для інших цілей. Ми не передаємо Ваші персональні дані третім особам для розсилки інформації та рекламних матеріалів.
  • Компетентні органи: ми передаємо персональні дані в правоохоронні, податкові, фіскальні та інші компетентні органи в тому обсязі, в якому це вимагає чинне законодавство України або якщо це є необхідним для запобігання, виявлення або припинення злочинних дій і шахрайства. Крім цього, нам може знадобитися передати персональні дані компетентним органам для захисту наших прав або власності, а також захисту прав або власності користувачів Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver".
  • Ми можемо передавати вашу інформацію, не зазначену в цій політиці, якщо ви надали на це згоду у відповідь на наш запит.

Б) Користувачі Мобільних додатків "Fresh Taxi Driver"

  • Виконання замовлень: ми передаємо ваші персональні дані Замовнику - Користувачу Мобільних додатків "Fresh Taxi", замовлення яких ви виконуєте.
  • Треті сторони, що постачають послуги: ми можемо використовувати послуги третіх сторін для обробки ваших персональних даних від нашого імені. Ця обробка відбувається з різними цілями, наприклад, для розсилки інформаційних матеріалів. Незалежні постачальники послуг погоджуються з обов'язковим дотриманням конфіденційності і не мають права використовувати ваші персональні дані для інших цілей.
  • Компетентні органи: ми передаємо персональні дані в правоохоронні, податкові, фіскальні та інші компетентні органи в тому обсязі, в якому це вимагає чинне законодавство України або якщо це є необхідним для запобігання, виявлення або припинення злочинних дій і шахрайства. Крім цього, нам може знадобитися передати персональні дані компетентним органам для захисту наших прав або власності, а також прав і власності Користувачів Мобільних додатків "Fresh Taxi".
  • Пошук залишених у автомобілі речей: на письмовий чи усний запит Користувачів Мобільних додатків "Fresh Taxi” ми передаємо їм ваше ім’я та номер телефону з метою сприяння у поверненні їм особистих речей, залишених в автомобілі під час перевезення.
  • Ми можемо передавати вашу інформацію, не зазначену в цій політиці, якщо ви надали на це згоду у відповідь на наш запит.
Як ми захищаємо ваші персональні дані?

Ми піклуємось про безпеку вашої інформації та підтримуємо технічні і адміністративні заходи безпеки для захисту вашої персональної інформації від втрати, неправильного використання, несанкціонованого доступу, розголошення або зміни. Заходи, що ми використовуємо: міжмережеві засоби захисту, шифрування даних, засоби контролю доступу до інформації. Тільки авторизований персонал має право доступу до персональних даних під час їх роботи. Також саме ви зобов'язані переконатися, що ваша персональна інформація є точною та що ваш пароль та інформація про реєстрацію облікового запису є безпечними і не надаються стороннім особам.

Якщо ви розраховуєтесь за поїздку за допомогою картки, то весь процес оплати здійснюється за допомогою постачальника фінансових послуг. Ми не зберігаємо дані ваших банківських карток.

Як з нами зв’язатися?

У вас завжди є право переглянути свої персональні дані, які ми зберігаємо. Ви можете зв'язатися з нами, якщо вважаєте, що ми володіємо неправильною інформацією про вас або якщо у вас є інші питання щодо використання ваших персональних даних чи щодо цього Положення про конфіденційність. Наша служба підтримки завжди рада вам допомогти.


Дата публікації: 26 квітня 2019 року